Τσίπρας: Το νομοσχέδιο είναι "επικίνδυνο για το παιδί και τη σύγχρονη οικογένεια”

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «κακοποίηση της Δημοκρατίας» εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών.

Ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής εν μέσω πανδημίας και για τη «χρήση ενός Κοινοβουλίου σε καταστολή για να περάσουν με διαδικασίες "ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσαμε" νομοθετήματα κρίσιμα για τη χώρα», όπως και για την «καταιγίδα των απευθείας αναθέσεων», και ζήτησε να μπει «τέρμα στο lockdown της Βουλής».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κουκούλωμα" και από τους αρμόδιους υπουργούς που δεν απαντάνε σε επίκαιρες ερωτήσεις, όπως «για το Κέντρο εκπαίδευσης της ΠΑ στη Καλαμάτα» ή για τον αποκλεισμό του ενός τρίτου των εισακτέων φέτος από την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

«Η μιντιακή μονοφωνία και η κοινοβουλευτική αφωνία, δεν είναι χαρακτηριστικά δημοκρατίας. Αυτά γίνονται σε άλλα καθεστώτα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας "κοροϊδία" να μπορεί ο βουλευτής να μιλά διαδικτυακά στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά να μην μπορεί να ψηφίζει διαδικτυακά στις ονομαστικές ψηφοφορίες στην ολομέλεια. «Και είναι ντροπή. Την εσωκομματική σας αδυναμία να στοιχίσετε τους βουλευτές σας πίσω από τη κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες να τη μετατρέπετε σε αδυναμία της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Το εσωκομματικό σας πρόβλημα να το μετατρέπετε σε πρόβλημα της Δημοκρατίας», τόνισε.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εν λόγω νομοσχέδιο παραγνωρίζει όσα προβλέπονται στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που κυρώθηκε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και «δεν περιλαμβάνει τις αναγκαίες προβλέψεις για να διασφαλίσει ότι ο ένας γονέας -συνήθως η μητέρα- και το τέκνο θα προστατεύονται απόλυτα και χωρίς κανενός είδους νομικούς αστερίσκους σε σχέση με τον κακοποιητή γονέα», μιλώντας για «ένα λάθος χειρότερο από έγκλημα». «Και φοβάμαι ότι πίσω από την εμμονή σας κρύβεται μεταξύ άλλων και ένας ιδιότυπος μισογυνισμός, αφού δεν λαμβάνετε υπόψη σας καθόλου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, αλλά και στο πλαίσιο της ίδιας της οικογένειας», είπε και κατέληξε: «Το νομοσχέδιό σας δεν είναι πρόοδος αλλά αναχρονισμός. Και είναι επικίνδυνο για το παιδί και τη σύγχρονη οικογένεια».

Περισσότερα σε Ειδήσεις