Φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί - Μεγάλη μάχη με τις φλόγες, πνέουν δυνατοί άνεμοι

Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στα Γεράνεια Όρη. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής αφού η φωτιά μαίνεται.

Ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής δήλωσε στο kedenews.gr: «Η κατάσταση έχει ως εξής αυτή την στιγμή: Είναι σε εξέλιξη η φωτιά, είναι πολλές οι εστίες. Είναι έντονοι οι άνεμοι. Απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Δεν έχει σημειωθεί μέχρι τώρα κάποιος τραυματισμός. Είναι πολύ μεγάλη η πυρκαγιά. Η Περιφέρεια επιχειρεί με 17 υδροφόρες, όπως έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία».

Ο Ιερόθεος Πολυχρόνης, αντιδήμαρχος Μεγαρέων, επίσης σε δηλώσεις του στο kedenews.gr τόνισε: «Κατευθύνομαι προς το μέτωπο της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη κοντά στην περιοχή του Χανίου, πάνω από το Αλεποχώρι.

Ξεκίνησε η φωτιά από τον Σχίνο το βράδυ. Κάποια στιγμή ελέγχθηκε, αλλά λόγω του ανέμου ξέφυγε η κατάσταση. Εκκενώθηκαν το βράδυ οι δύο Μονές που έχουμε, η Αγία Παρασκευή Μαζίου και ο Άγιος Ιωάννης, οι οικισμοί πάνω από το Αλεποχώρι και οι τελευταίες οδηγίες σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική είναι ότι εκκενώσαμε όλους τους οικισμούς και τις κατοικημένες περιοχές μέχρι τα όρια της πόλης των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους. Στην παρούσα φάση προσπαθούμε να σώσουμε ό, τι μπορούμε και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. H κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, είναι σε εξέλιξη η φωτιά σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου. Ο άνεμος δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν είναι σύμμαχος μας».

Όπως αναφέρει το meteo.gr, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών - βορειοδυτικών ανέμων, καπνός και στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχινού έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις Κυκλάδες, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Δείτε φωτογραφίες από το news2u.gr

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την ενίσχυση των δυνάμεών της στο πύρινο μέτωπο

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας. Θα επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων,62 οχήματα,το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός ΠΣ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 20, 2021

Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο kedenews.gr, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία της φωτιάς και τις κατοικημένες περιοχές. «Θα καούν όλα τα Γεράνεια», μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ.Κ., κάτοικος της περιοχής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις