Θεσσαλονίκη: Συμμετοχή δυτών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του 48χρόνου ψαρά

Ομάδα δυτών διάσωσης της ΕΜΑΚ συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του 48χρόνου ψαρά που αγνοείται από χθες το απόγευμα μετά την ανατροπή του αλιευτικού του σκάφους στον Στρυμονικό κόλπο

Ο αρχιπύραρχος, διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Δημήτρης Καρασαββίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104.9FM», επισήμανε ότι, « το πρωί ειδοποιηθήκαμε να συνδράμουμε και εμείς στις έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, για την ανεύρεσης του αγνοούμενου ψαρά. Αναχώρησαν τέσσερις δύτες της ομάδας υποβρυχίων διασώσεων, με όχημα και το σκάφος για τον εντοπισμό του».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως, «εάν χρειαστεί, έχουν τον εξοπλισμό να βουτήξουν στη θάλασσα προκειμένου να τον εντοπίσουν. Μπορεί οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες να μειώνονται, ωστόσο πάντα υπάρχει η ελπίδα να εντοπιστεί σώος».

«Στην περιοχή υπάρχουν πολλά θαλάσσια ρεύματα, καθώς στο σημείο είναι οι εκβολές του Στρυμόνα ποταμού», όπως είπε ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ και εξήγησε πως «υπάρχει περίπτωση να έχει βγει το σκάφος ανοιχτά στο πέλαγος. Γι' αυτό τον λόγο συμμετέχουν και άλλα σκάφη από το λιμενικό και από ιδιώτες που έχουν κληθεί να συμβάλουν στις έρευνες».

Εντοπίστηκε η 43χρόνη σύζυγος του ψαρά

Στο σημείο εντοπίστηκε και μια 43χρονη ημεδαπή έχοντας τις αισθήσεις της, η οποία επέβαινε σε ανωτέρω σκάφος. Η 43χρονη ανέφερε ότι επί του Α/Κ σκάφους επέβαινε και ο 48χρονος ημεδαπός σύζυγος της, τον οποίο είδε να προσπαθεί να κολυμπήσει, μετά την βύθιση του σκάφους και έκτοτε αγνοείται.

Στη συνέχεια η 43χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και από εκεί στο Νοσοκομείο Σερρών.

Το σημείο ερευνούν και οι λιμενικές αρχές με τη συνδρομή τεσσάρων περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α., πέντε Α/Κ σκαφών, ενός ιδιωτικού σκάφους, ενός ιδιώτη δύτη και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδας ιδιωτών από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Από τη  Λιμενική Αρχή Σταυρού διενεργείται προανάκριση ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες στην περιοχή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις