Πολιτική Προστασία - Φωτιά Αλεποχώρι: Ζητούν σκάφη σε περίπτωση εκκένωσης δια θαλάσσης

Μήνυμα απέστειλε η Πολιτική Προστασία για την ανάγκη σκαφών σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκκένωση της περιοχής δια θαλάσσης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας να κάνει λόγω για μια δύσκολη βραδιά. Μάλιστα, ο Ναυτικός Ομιλος Αλεποχωρίου, μετά από εντολή του Λιμεναρχείου και της Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε όσοι δύναται να βρίσκονται το συντομότερο δυνατό στον όμιλο ώστε να διαθέσουν τα σκάφη τους σε περίπτωση εκκένωσης του Αλεποχωρίου δια θαλάσσης.

Στάχτη 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά.

Αλεποχώρι: Διώχνουν τους πολίτες προς Αθήνα

Δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kedenews από την περιοχή έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης του χωριού.

Η εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε πριν από λίγα λεπτά. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Πριν από λίγο οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν με ντουντούκες να εκκενώσουν το Αλεποχώρι με προορισμό την Αθήνα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν την περιοχή απειλούν πλέον το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από κατοίκους του Αλεποχωρίου στο kednews «Αυτή τη στιγμή για οποιονδήποτε λόγο και αν βγει κάποιος από το σπίτι του των διώχνουν για την Αθήνα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις