Χαρδαλιάς για φωτιά: Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα

«Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα το πρωί στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και αναφέρθηκε στα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν αυτή την ώρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της επιχείρησης. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η προσπάθεια συνεχίζεται. Παράλληλα, υπάρχουν καταστροφές σε κατοικίες.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Το 112 δεν είναι μέσο επικοινωνίας 

Για το 112 ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχόλια, ανέφερε ότι δεν είναι μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα σε τοπικό επίπεδο για την εκκένωση οικισμών. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις