Αλεποχώρι: Η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές - Η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες

Το βασικότερο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς βρίσκεται στην περιοχή του Αλεποχωρίου όπου η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, στην περιοχή Αιγειρούσες δίνουν προτεραιότητα οι πυροσβέστες, ενώ το πιο δύσκολο σημείο είναι οι Ρεματιές. Όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής, το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο, αφού υπήρξαν συνεχείς αναζωπυρώσεις. «Η φωτιά έφτασε μέσα στις αυλές. Κάναμε έλεγχο αναζωπύρωσης συνεχώς. Οι πυροσβέστες έδωσαν την ψυχή τους, έδωσαν τον εαυτό τους», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή την ώρα, οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά. Όσον αφορά τους ανέμους κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.

Η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη

Στην περιοχή επιχειρούσαν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η φωτιά έχει περάσει μέσα από τις αυλές σπιτιών στο Αλεποχώρι

Στον οικισμό Παρασκευά, ο οποίος βρίσκεται ένα χιλιόμετρο από το Αλεποχώρι, η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμη πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ στη Ρεματιά οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, το μέτωπο της φωτιάς επικεντρώνεται στο Αλεποχώρι και στον Ορεινό όγκο των Γερανείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ενεργό ενιαίο μέτωπο, μέτωπο που να απειλεί».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη η εκτίμηση των πυροσβεστών είναι ότι με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών η εικόνα της πυρκαγιάς θα καλυτερεύσει μέσα στην ημέρα

Περισσότερα σε Ειδήσεις