Φωτιά στο Σχίνο: Αναζωπύρωση εστιών στα Μέγαρα - Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί

Εντολή έδωσε στους κατοίκους του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, η Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση της περιοχής λόγω της φωτιάς

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή των Μεγάρων ενώ υπάρχουν και συνεχείς αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο είναι ισχυρές καθώς επιχειρούν 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις επικεντρώνονται σε δύο μέτωπα, αυτό στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και στο Χάνι Δερβενίου. Όσον αφορά τους ανέμους πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στην εντολή του Π.Σ. για την εκκένωση τονίζεται πως πρόκειται για οργανωμένη απομάκρυνση.

Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η προσπάθεια συνεχίζεται. Παράλληλα, υπάρχουν καταστροφές σε κατοικίες.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Κάηκε ολοσχερώς οινοποιείο στα Μέγαρα

Από τις φλόγες δεν γλίτωσε το ”Κτήμα Εύχαρις” που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Μεγάρων. Επί τόπου, επιχείρησαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες. Στον ίδιο χώρο, βρισκόταν και η κύρια κατοικία των ιδιοκτητών η οποία παραδόθηκε και αυτή στις φλόγες.

Τα σταθμευμένα οχήματα γύρω από την επιχείρηση έγιναν στάχτη. Ο 75χρονος ιδιοκτήτης του γνωστού οινοποιείου είναι καλά στην υγεία του, χάρη στην άμεση παρέμβαση αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ωστόσο έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάηκαν ολοσχερώς μηχανήματα που κόστιζαν εκατομμύρια. Αναμένεται η καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία.

Μέχρι το βράδυ θα οριοθετηθεί η φωτιά

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχει οριοθετηθεί η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και συνολικά έχει κάψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής γης, υποστήριξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικου Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

O κ. Κολοκούρης υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν στο έργο της κατάσβεσης καθώς δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και στη συνέχεια τόνισε πως η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα διευκρινίσει τα αίτια της πυρκαγιάς

Περισσότερα σε Ειδήσεις