ΚΑΣ: Άμεσα η απόφαση για τις φωτογραφίσεις του Dior σε αρχαιολογικούς χώρους

Το βράδυ της 25 Μαΐου αναμένεται η απόφαση για το αν εν τέλει θα επιτραπεί στο γνωστό οίκο μόδας να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις σε χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Ηρώδειο θέατρο και η Ακρόπολη. Ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας κατέθεσε πριν μερικές εβδομάδες αίτημα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες άδειες για να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις με τα μοντέλα του και τα ρούχα της νέας συλλογής του. η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 

Το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Στην ημερήσια διάταξη το θέμα αναφέρεται ως «Έγκριση ή μη αιτημάτων των εταιρειών «QOS IKE» και «EIGHT E.E.», δια του Υπουργείου Τουρισμού, για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης και κινηματογράφηση της συλλογής «Cruise 2022» του οίκου «Christian Dior» σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας Εφ.Α. πόλης Αθηνών, Εφ.Α. Ανατολικής Αττικής και Εφ.Α. Κορινθίας, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2021». Κατά την συνεδρίαση οι εισηγητές θα παρουσιάσουν αναλυτικά το αίτημα κι έπειτα τα μέλη του συμβουλίου θα καταλήξουν σε θετική ή αρνητική γνωμοδότηση.

Όσον αφορά το χώρο που θα φιλοξενήσει το ντεφιλέ έχει ήδη κατατεθεί στο Κεντρικό Σΰμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αίτημα παραχώρησής του Παναθηναϊκού Σταδίου - Καλλιμάρμαρο το οποίο αναμένεται να συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις