Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έμπρακτη υλική στήριξη στους συλλόγους ΑΜΕΑ

Σε καιρούς αβέβαιους και δύσκολους αλλά και σε καιρούς, κατά τα άλλα φυσιολογικούς, υπάρχουν ομάδες ανθρώπων, σύλλογοι, που στηρίζουν ιερούς σκοπούς. Τέτοιες είναι και οι ομάδες που στηρίζουν τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, κάνοντάς τους τη ζωή λίγο πιο εύκολη σε μια χώρα που στερείται της ανάλογης παιδείας. Η επιχορήγηση που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους τοπικούς συλλόγους, σίγουρα είναι μια ανάσα για αυτούς, ώστε να συνεχίσουν.

Με επιχορήγηση συνολικού ύψους 28.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το έργο και τη λειτουργία Συλλόγων για την προστασία ατόμων με αναπηρία στην Π.Ε. Λάρισας. Με εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε την επιχορήγηση των Συλλόγων:

  • Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών Ειδικών Σχολείων - Ιδρυμάτων -Θεραπευτηρίων και Ατόμων με αναπηρία ν. Λάρισας
  • Πολιτιστικό σωματείο ατόμων με αναπηρίες και μη - η «ΦΛΟΓΑ»
  • Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών και
  • Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό ν. Λάρισας

«Η ποιότητα του πολιτισμού μιας κοινωνίας, αποτυπώνεται στις πολιτικές και τα έργα της για την αξιοπρεπή διαβίωση, την ίση μεταχείριση και το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν τα άτομα με αναπηρίες» δήλωσε ο περιφερειάρχης ΘεσσαλίαςΚώστας Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Στηρίζουμε τη λειτουργία Συλλόγων που με κατάθεση ψυχής και προσφοράς επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους που αποτελούν παράδειγμα και δύναμη ζωής, μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις