Γεράνεια όρη: Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά με διάσπαρτες εστίες

Για τέταρτη ημέρα εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19/05, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας

Οπως αναφέρει σε ενημέρωσή της το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ” ενώ έχουν κινητοποιηθεί επτά (7) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, ένα (1) Ε/Π και ακόμη ένα (1) Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή θα παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες. Ενδεικτικά της καταστροφής είναι βίντεο και εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις περιοχές που πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αλεποχώρι

Στις 9 το πρωί στην περιοχή του Αλεποχωρίου θα βρεθεί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, για την αποτίμηση των ζημιών της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Εκτός από τον κ. Πέτσα παρόντες θα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις