Έδειραν και έκλεψαν γνωστό επιχειρηματία στη Μύκονο

Θύμα άγριας επίθεσης ληστών στη Μύκονο έπεσε γνωστός επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Συμμορία Γάλλων που αρπάζουν ακριβά ρολόγια, του επιτέθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μυκόνου και αφού τον γρονθοκόπησαν του «βούτηξαν» από το χέρι το πανάκριβο Patek Philippe αξίας 103.000 ευρώ.

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, κλιμάκια από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου σάρωσαν μετά την καταγγελία του θύματος το νησί και κατάφεραν, σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές «πηγές», λίγες ώρες αργότερα, να συλλάβουν έναν Γάλλο υπήκοο, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τσιλιαδόρος της συμμορίας των τεσσάρων χρυσοδάκτυλων ληστών. Ολοι έχουν ταυτοποιηθεί από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο έφυγαν με πλοίο και ο τρίτος με αεροπλάνο. Αργά το μεσημέρι ο συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Κώστα Δοκιμάκη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Δοκιμάκη, μας ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι υπέρβαρος με συνέπεια να μην είναι ένας απο τους δράστες απο την στιγμή που έχει κινητικά προβλήματα

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το βράδυ. Ο γνωστός επιχειρηματίας, που έχει έδρα σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και δραστηροποιείται στον τομέα της ένδυσης, βρισκόταν στους Μύλους, ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού, όταν ξαφνικά τον πλησιάζουν δύο άτομα (λεπτοί στον σωματότυπο τους περιέγραψε) που μιλούσαν γαλλικά. Ο ένας σηκώνει το χέρι και του φωνάζει «high 5» αιφνιδιάζοντας τον. Έδειχναν φιλικοί και ασυναίσθητα ο επιχειρηματίας, σηκώνει και εκείνος το χέρι του για να κολλήσει την παλάμη σε εκείνη του «φιλικού» τουρίστα. Δίχως να προλάβει να αντιδράσει, δέχεται την επίθεση από τον δεύτερο αλλοδαπό ο οποίος ορμάει πάνω του, αρχίζει να του ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο συνεργός, αρπάζει το χέρι του επιχειρηματία και του βουτάει με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις το πανάκριβο Patek Philippe. To σκηνικό κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Οι δράστες μετά την ληστεία – μαμούθ, την κοπάνησαν στα στενά του νησιού, σβήνοντας τα ίχνη τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις