Τσιάρας - Συνεπιμέλεια: Δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο υποχρεωτικής συνεπιμέλειας αλλά που δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για το νομοσχέδιο συνεπιμέλειας αλλά και τους σκοπούς του. Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Προσπάθησα να δημιουργήσω έναν τόπο συναίνεσης καλώντας τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για ένα κοινωνικό ζήτημα, αλλά δυστυχώς τα κόμματα δεν στάθηκαν αντάξια στην περίσταση. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία συνεννόησης».

«Ήταν αναμενόμενο, ένα θέμα με τεράστια κοινωνική ένταση και πολύ ανθρώπινο πόνο, να προσλαμβάνεται διαφορετικά ακόμη και από βουλευτές του ιδίου κόμματος. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές που πήραν τον λόγο στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, δεν είχαν διαβάσει το νομοσχέδιο» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει υποχρεωτική συνεπιμέλεια»

Ο Κώστας Τσιάρας επίσης ξεκαθάρισε ότι με τον νόμο δεν θεσπίζεται το «ισόχρονο», ούτε η εναλλασσόμενη κατοικία για το παιδί. «Όταν μιλάμε για από κοινού και εξίσου άσκηση γονικής μέριμνας, δεν μιλάμε για ισόχρονο ούτε για εναλλασσόμενη κατοικία, όπως ισχυρίστηκαν πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, δείχνοντας ότι δεν είχαν διαβάσει το νομοσχέδιο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες συναίνεσης μεταξύ των γονέων. Το παιδί πρέπει να ζει και με τους δυο γονείς.

Δεν υπάρχει υποχρεωτική συνεπιμέλεια αλλά μια διαφορετική αντιμετώπιση που δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δυο γονιών

Ο νέος νόμος θα ισχύσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, γιατί πρέπει να γίνει από την Εθνική Σχολή Δικαστών το επιμορφωτικό πρόγραμμα στους 900 δικαστές πρώτης γραμμής που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις» διευκρίνισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει προκύψει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων και απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω την επιχειρηματολογία όσων ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Το υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. Υπάρχουν χώροι κι επαγγέλματα όπου δεν χωρούν αρνητές των εμβολίων. Για να υπηρετεί κάποιος, θα πρέπει να εμβολιαστεί».

Περισσότερα σε Ειδήσεις