Δήμος Πετρούπολης: Ανακύκλωση των αποτσίγαρων για καλό σκοπό

«Gopafree» λέγεται το νέο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των αποτσίγαρων που αναμένεται να εφαρμόσει ο δήμος Πετρούπολης 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης ρύπανσης που συντελείται.

Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τη συλλογή των αποτσίγαρων και κατόπιν τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, καθώς και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών υλικών σε φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου (όπως λίπασμα και βιομηχανικό πλαστικό).

Τα έσοδα από το πρόγραμμα θα διατεθούν για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων και συγκεκριμένα για την αγορά ιατρικών βοηθημάτων σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ακοής.

Στον Δήμο Πετρούπολης πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά 35 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, επιστήλιοι και επιδαπέδιοι. Οι πρώτοι κάδοι θα παρουσιαστούν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), σε μια συμβολική δράση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου, όπου θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και καθαρισμός της περιοχής από τις γόπες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις