Δ. Αθηναίων: Πρωτοβουλία Μπακογιάννη να περάσει το θέατρο «Εμπρός» στον Δήμο

Την βούλησή του να περάσει το θέατρο «Εμπρός» στον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε προ ολίγου ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο για τον σχεδιασμό του, που θα γίνει από κοινού με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.). 

 Της Μαρίας Θαλασσινού  

Νωρίτερα, σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, τον κ. Βλαστό προκειμένου να του εκφράσει την πρόθεσή του να αναλάβει ο Δήμος την συντήρηση και λειτουργία του κτηρίου. Προϋπόθεση για αυτό είναι να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης, καθώς το εμβληματικό θέατρο είναι στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ Α.Ε.. Επομένως, ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίστηκε θετικό να περάσει με σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο πληρώνοντας το απαιτούμενο αντάλλαγμα στην ΕΤΑΔ.  

Ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ να γίνει η παραχώρηση στο μοντέλο του  Λυκαβηττού. «Ελπίζω να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα», είπε ο Κ. Μπακογιάννης στους δημοτικούς συμβούλους Αθηναίων.  

Παρά τις εντάσεις, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες με την παράνομη, όπως αποδείχθηκε σφράγιση του κτηρίου, ο Κ. Μπακογιάννης είπε: «Ο στόχος μας είναι να έχουμε έναν ανοιχτό χώρο για τον πολιτισμό που έτσι κι αλλιώς αυτό εντάσσεται και στη συνολική λογική του Δήμου Αθηναίων, όπως έχει αποτυπωθεί στην προγραμματική σύμβαση για τον Πολιτισμό». «Νομίζω ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι ο ιδανικός φορέας για να μπορέσει το θέατρο «Εμπρός» να διατηρήσει τον χαρακτήρα του, την ταυτότητά του, αλλά και ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες μέσα στο θέατρο και να μπορέσει να έχει την θέση που του αξίζει στην καρδιά της πόλης», κατέληξε ο Κ. Μπακογιάννης.  

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που εφ’ όσον ευοδωθεί θα δώσει νέα πνοή στον εμβληματικό χώρο του πολιτισμού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις