«Χαμόγελο του Παιδιού»: Με μια εκδήλωση τίμησαν τη Παγκόσμια Μέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά

Εκδήλωση «φόρου τιμής» πραγματοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε εκδήλωση με πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη των νέων δράσεων και πρακτικών αλλά και τη μεγάλη έκταση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο καθώς και τις ιδιαιτερότητες του ανησυχητικού φαινομένου των εξαφανίσεων ανηλίκων.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μέλη του Amber Alert Hellas, τα οποία πλέον ξεπερνούν τα 120.

Την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. και Π.Σ., ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ καθώς και εκπρόσωποι αρμόδιων θεσμικών φορέων, αρχών και υπηρεσιών που εμπλέκονται στον Τομέα των Εξαφανίσεων Ανηλίκων, όπως και τα μέλη του Amber Alert Hellas.

Σύσσωμη και οργανωμένη προσπάθεια γίνεται από όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον άμεσο εντοπισμό του εκάστοτε εξαφανισμένου παιδιού.

«Η ένωση δυνάμεων δίνει αυτό το αποτέλεσμα. Όπως βλέπετε, ολόκληρη η πολιτεία αποτελεί μια γροθιά με έναν κοινό στόχο, να βρούμε το εξαφανισμένο παιδί. Η επιτυχία του είναι εντυπωσιακά μεγάλη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό!» δήλωσε υπερήφανα στο health4u.gr o γεν. οικογενειακός γιατρός, διευθυντής του Ε.Σ.Υ. και γ.γ. του Δ.Σ., Χρήστος Καμιλάτος.

Ολόκληρη η πολιτεία έχει ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Έχει την ευθύνη να τα προστατέψει και να τα μεγαλώσει σε μια κοινωνία με όραμα και ιδεώδη. Η συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τους δήμους όλης της χώρας και τους δημάρχους είναι αξιοσημείωτη.

Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

«Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θέλω να πω ότι είμαστε πολλοί τυχεροί που έχουμε τον θεσμό του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Και το λέω αυτό γιατί ο Οργανισμός ξεκίνησε από την έμπνευση του μικρού Ανδρέα και το μετουσίωσαν με πράξεις. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” είναι δίπλα στα παιδιά ως μια ασπίδα προστασίας όσων το έχουν ανάγκη. Κατάφερε γρήγορα να “σπάσει” τα γραφειοκρατικά στερεότυπα. Στην Αθήνα επιμένουμε να πιστεύουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τα φέρνει ο συντονισμός, η οργάνωση και η καλή συνεργασία. Και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε πριν από έναν χρόνο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον συντονιστικό και επιτελικό σχεδιασμό του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για μια συνεργασία που δεν έχει μείνει μόνο στις υπογραφές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται σε κάθε σημείο δίπλα σε κάθε παιδί. Για το “Χαμόγελο του Παιδιού” ο Δήμος Αθηναίων θα είναι πάντοτε εδώ με όλες του τις δυνάμεις».

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις