Παλαιό Φάληρο: Ποντικοί σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με 52.000 ευρώ

Ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο, εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το πήραν μαζί τους κι εξαφανίστηκαν. Η διάρρηξη έλαβε χώρα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο, πολύ κοντά στην παραλιακή.

Οι άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, παραβίασαν μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος και απέκτησαν πρόσβαση στο εσωτερικό του. Αφού το έψαξαν κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο που υπήρχε, στο οποίο η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε κρύψει το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ και κάποια προσωπικά έγγραφα. Οι διαρρήκτες κατάφεραν να το «σηκώσουν» και να φύγουν ανενόχλητοι.

Η απώλεια του χρηματοκιβωτίου έγινε αντιληπτή από συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος, καθώς αυτή λείπει στο εξωτερικό. Το συγγενικό πρόσωπο επισκέπτεται κατά διαστήματα το σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, προκειμένου να τακτοποιεί τους λογαριασμούς που έρχονται και κάπως έτσι διαπίστωσε τη διάρρηξη. Μάλιστα, δεν υπάρχει ούτε ακριβής χρόνος κατά τον οποίο μπήκαν οι κακοποιοί στο σπίτι, καθώς το συγγενικό πρόσωπο είχε να πάει –κατά δήλωση του- από τα τέλη Ιανουαρίου του 2021. Οι αστυνομικοί της Σήμανσης πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από το διαμέρισμα, ενώ έγινε έρευνα και για τυχόν γενετικό υλικό.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Από το να πρόκειται για τυχαία διάρρηξη με μεγάλη λεία, μέχρι οι δράστες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για το χρηματοκιβώτιο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις