Εστίαση: Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται και ανοίγουν τη μουσική

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με στόχο να ανοίξει κια πάλι η μουσική στα μαγαζιά της εστίασης αναλαμβάνει ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μάϊου.

Του Κώστα Παππά

Οι καταστηματάρχες εστίασης καλούν τους συναδέλφους τους να ανοίξουν τη μουσική από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12 παρά τέταρτο την Παρασκευή και το Σάββατο και να δώσουν το μήνυμα οτι πρέπει να σπάσει η σιωπή στους χώρους εστίασης.

Τα μέτρα αυτά δημιουργούν μαγαζιά δύο ταχυτήτων

Το kedenews επικοινώνησε με το μέλος του συντονιστικού «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» κυρία Μαρία Μποτονάκη η οποία και μα εξήγησε τους λόγους που τος οδήγησαν σε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία : « Σκοπός αυτής της διαμαρτυρίας  είναι  να εκδηλώσει και να εκφράσει την επιθυμία όλων μας να ανοίξει η μουσική και να παραταθεί το ωράριο , γιατί πιστεύουμε οτι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά το φαινόμενο των πλατειών. Κάποια άτομα και από την πλευρά της κυβέρνησης αμφισβητούν την αναγκαιότητα αυτών των μέτρων. Αυτού του είδους τα μέτρα δημιουργούν μαγαζιά δύο ταχυτήτων. Υπάρχει μια μικρή ομάδα παραβατικών μαγαζιών που δεν έχουν σταματήσει ποτέ ούτε μουσική να παίζουν και στοιβάζουν και πάρα πολύ κόσμο".

Η κυρία Μποτονάκη ανέφερε ακόμα τα εξής: «Έχει ανοίξει ο τουρισμός, έχουν ανοίξει οι εξωτερικοί χώροι. Ο κόσμος μπορεί αν καθίσει στις πλατείες να πιεί το ποτό του με μία χαμηλή μουσική θα είναι ένας τρόπος να αποφύγουμε τα κορωνοπάρτι που γίνονται μετά τις 12 στις πλατείες. Με τη μουσική και την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θεωρούμαι οτι θα αποφευχθεί το φαινόμενο του συνωστισμού στις πλατείες".

Image removed.

Τα μαγαζιά τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αναφερόμενη στο γεγονός οτι οι καταστηματάρχες της εστίασης τηρούν τα μέτρα προστασίας και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα η κυρία Μποτονάκη τόνισε: «Τα μαγαζιά εστίασης τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κανείς δεν ρισκάρει ούτε για το κατάστημά του ούτε για τον εαυτό του και την οικογένειά του να χαρακτηριστεί οτι βρέθηκε ένα κρούσμα εκεί κι να κλείσει και πάλι. Κάνουμε τα εμβόλιά μας , κάνουμε τα τεστ δύο φορές την εβδομάδα και μερικοί από εμάς και περισσότερες φορές για να είμαστε εντάξει και με τον εαυτό μας και με τους ανθρώπους που εξυπηρετούμε.  Αυτή λοιπόν η κίνηση θα είναι συμβολική από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12 παρά τέταρτο. Φυσικά γνωρίζουμε οτι τα μαγαζιά που δεν έπαψαν ποτέ να είναι παραβατικά θα είναι αυτά που θα εκθέσουν και αυτή  τη διαμαρτυρία , αλλά τι να κάνουμε; Σε κάθε  διαμαρτυρία υπάρχει και αυτή η πιθανότητα έκθεσης. Θα κάνουμε οτι μπορούμε να περιχαρακώσουμε όσο πιο πολιτισμένα γίνεται αυτή τη διαμαρτυρία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις