Lockdown: Ποια μέτρα θα πάψουν να ισχύουν από εβδομάδα

Νέα χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα ευεξίας αλλά και οι χώροι δεξιώσεων

Στο τραπέζι της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων της Παρασκευής αναμένεται να τεθούν κρίσιμα ζητήματα όπως η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση, μέτρο που η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δείχνει να επιθυμεί να αρθεί αλλά περιμένει το πράσινο φως από την επιτροπή.

Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά από τις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00. Όλα δείχνουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει σήμερα, θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουνίου, και έπειτα θα συζητηθεί ξανά.

Σχετικά με τη μουσική στην εστίαση, είναι πολύ πιθανό άμεσα να επιτραπεί τα καταστήματα να παίζουν μουσική. Πάντως, το διήμερο 28 και 29 Μαΐου τα μαγαζιά εστίασης, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να ανοίξουν τα ηχεία και να παίξουν δυνατά μουσική.

«Η εστίαση έχει μείνει κλειστή σχεδόν έναν χρόνο, ανοίγει με πολλούς περιορισμούς και χωρίς μουσική. Θέλουμε να ακουστεί πάλι η μουσική στα μαγαζιά μας αυτές τις δύο ημέρες όπως πριν ..... όπως ακουγόταν πριν ... ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτό το μέτρο ... θέλουμε πάλι να ακουστούν μελωδίες και μουσικές με την ένταση και τον τρόπο που ακουγόταν πριν την πανδημία ... τίποτα περισσότερο .,. τίποτα λιγότερο», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Ένα ακόμη ζήτημα που θα τεθεί στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων είναι να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στους γάμους και τα βαφτίσια, κάτι που έχει ζητήσει ήδη και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Sτα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα», είχε αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Περισσότερα σε Ειδήσεις