Πτώση σε χαράδρα: Από τύχη ζουν μητέρα και κόρη που ήταν αβοήθητες επί τρεις ημέρες

Από τύχη ζουν μητέρα και κόρη που έπεσαν σε χαράδρα στην Ελασσόνα και ήταν αβοήθητες επί τρεις ημέρες

Του Γιώργου Σόμπολου

Σε κατάσταση σοκ αλλά καλά στην υγεία τους βρίσκονται οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, οι οποίες ανασύρθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι από πυροσβέστες από χαράδρα όπου είχαν πέσει με το αυτοκίνητο τους μεταξύ Κατερίνης και Ελασσόνας. Οι δύο γυναίκες, επί τρεις ημέρες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκονταν γκρεμό αβοήθητες χωρίς χωρίς να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς ο γκρεμός ήταν απότομος και χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, της ειδικής υπηρεσίας της πυροσβεστικής, στελέχη της οποίας με ειδικό εξοπλισμό κατέβηκαν και ανέσυραν, την πρώτη από τα 150 μέτρα και την δεύτερη από τα 300 μέτρα.

Πλέον οι δύο γυναίκες, σοκαρισμένες και αφυδατωμένες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ελασσόνας με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών να λένε πως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία τους.

Το σοκ ωστόσο είναι τεράστιο, αφού μητέρα και κόρη επί τρεις ημέρες βρίσκονται στο γκρεμό χωρίς να μπορούν να καλέσουν κάποιον σε βοήθεια.

Το ταξίδι στο πατρικό

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μητέρα και κόρη έφυγαν την Κυριακή από το σπίτι τους στην Θεσσαλονίκη για να πάνε στο χωριό τους, το Πήθειο Ελασσόνας. Η 36χρονη κόρη, είναι άτομο με προβλήματα νοητικής στέρησης.

Το αυτοκίνητο κάτω από άγνωστες συνθήκες στο 34ο χλμ της εθνικής Κατερίνης Ελασσόνας ξέφυγε της πορείας του και έπεσε στο γκρεμό. Τα χτυπήματα ήταν απανωτά και η πρώτη βρέθηκε σε βάθος 150 μέτρων και η δεύτερη σε βάθος 300 μέτρων.

Συγγενείς τους, από την Δευτέρα, τις αναζητούσαν και δεν μπορούσαν να τις βρουν. Η πυροσβεστική ξεκίνησε τις έρευνες, ωστόσο καθοριστική ήταν η βοήθεια του στίγματος από το κινητό τηλέφωνο της μητέρας. Οι πυροσβέστες άρχισαν να οργώνουν την ευρύτερη περιοχή και τελικά τις εντόπισαν στην συγκεκριμένη χαράδρα.

Πρόκειται για σπάνια και, ειδικά για την περιοχή μας, πρωτοφανής περίπτωση, σχολίασε αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις