Δ. Λαυρεωτικής: Φωτιά στην Κερατέα - Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός

Φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην Κερατέα, Δήμου Λαυρεωτικής

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επί τόπου σπεύδουν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η φωτιά βρίσκεται περί τα 5 με 6 μέτρα κοντά από τα σπίτια αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν φυσάει πολύ στην περιοχή και αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο. Στο έργο κατάσβεσης συνδράμει και ο δήμος με υδροφόρες.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ρουμουντί του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 #πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 Α/Φ και 1Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 27, 2021

Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Ρουμουντί

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο έκαψε δασική έκταση στην περιοχή Ρουμουντί, κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες.

«Αρχικά φάνηκαν δύσκολα τα πράγματα γιατί έχουμε ένα ελαφρύ αεράκι το σημείο είναι στενό, δεν υπάρχουν δρόμοι και τα σπίτια λίγα. Έχουν έρθει αρκετά οχήματα της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε και εμείς με τις υδροφόρες και εδώ και λίγη ώρα έχουν έρθει και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και κάνουν ρίψεις. Πιστεύω πως θα πάει καλά η όλη εξέλιξη. Δόθηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ρουμουντί. Στείλαμε ένα λεωφορείο να παραλάβει τους κατοίκους αλλά μόνο δυο γυναίκες απομακρύναμε. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε εκκένωση σε όλο τον οικισμό», επισημαίνει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις