Συνεπιμέλεια: Απειλούν δικαστές για υποθέσεις οικογενειακού δικαίου

Μια περίεργη υπόθεση που αφορά απειλές εναντίον δικαστών που χειρίζονται υποθέσεις οικογενειακού δικαίου και επιμελείας παιδιών ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα κάποιοι προχώρησαν σε απειλές και λεκτικές επιθέσεις  εναντίον δικαστών που χειρίζονταν ανάλογες υποθέσεις και που θα κρίνονταν δικαστικά το επόμενο διάστημα. 

Του Κώστα Παππά

Την πράξη  αυτή αποδοκίμασαν  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι δικηγόροι απο όλη την Ελλάδα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η  συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή, με αφορμή λεκτικές επιθέσεις και απειλές, μέσω διαδικτύου, κατά δικαστών που χειρίστηκαν υποθέσεις οικογενειακής φύσης και ειδικά επιμέλειας ανηλίκων τέκνων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα» και προσθέτει: «Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για "μαύρες λίστες" δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρει:

«1. Το δικηγορικό σώμα, με αποφάσεις των θεσμικών του οργάνων, εξέφρασε τις παρατηρήσεις του και τις διαφορετικές προσεγγίσεις του για ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, όπως και άλλοι θεσμικοί φορείς, που αφορούν στις σχέσεις γονέων και τέκνων και επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών προκειμένου να διασφαλίζεται το συμφέρον του τέκνου και να μην αλλοιώνεται ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του οικογενειακού δικαίου.

Μετά την ψήφιση του νόμου, διάφορες εξωθεσμικές συσσωματώσεις θεώρησαν το περιεχόμενο του νόμου αυτού ως αφορμή για απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος της ελληνικής Δικαιοσύνης. 

 2. Κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για "μαύρες λίστες" δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες δικαστές δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις και θα απονέμουν Δικαιοσύνη, στο όνομα του ελληνικού λαού και μόνο, με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους».

Σημειώνεται οτι η χρονική στιγμή που επέλεξαν οι διαδικτυακοί υβριστές να επιτεθούν εναντίον των δικαστικών λειτουργών συμπίπτει με την ψήφιση  του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών και δεν μπορεί να διαφύγει της σκέψης η χρονική συγκυρία που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αυτή την διαδικτυακή επίθεση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις