Βρετανία: Τον πρόδωσε η αγάπη του για το...τυρί Στίλτον

Συνήθως, όταν απολαμβάνουμε μικρές, καθημερινές απολαύσεις, χαρές που μας φτιάχνουν τη μέρα, όπως π.χ. το Αγγλικό, κρεμώδες τυρί Στίλτον, το πολύ πολύ να ανησυχήσουμε για το πόσο θα παχύνουμε αν συνεχίσουμε να κάνουμε μικρές κραιπάλες. Στην περίπτωση του 39χρονου εμπόρου ναρκωτικών, ούτε που θα σκεφτόταν ότι μια φωτογραφία της δικής του μικρής, καθημερινής απόλαυσης θα τον οδηγούσε στη φυλακή!

Ο Κάρλ Στιούαρτ συνελήφθη αφότου δημοσίευσε τη φωτογραφία στην κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων EncroChat. Η αστυνομία είχε καταφέρει να εισχωρήσει στη συγκεκριμένη υπηρεσία και να βρει τα ίχνη του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Έτσι, η παλάμη και τα δακτυλικά αποτυπώματα της φωτογραφίας αναλύθηκαν  και οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη. Τελικώς, ο Στιούαρτ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών και έξι μηνών από το δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, αφού ομολόγησε την ενοχή του για διακίνηση κοκαΐνη, ηρωίνης, MDMA και κεταμίνης.

Η αστυνομία του Μερσεϊσάιντ αναφέρει ότι περίπου 60.000 χρήστες έχουν πλέον ταυτοποιηθεί παγκοσμίως, με περίπου 10.000 από αυτούς μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι λέγεται ότι συμμετέχουν σε παράνομες ενέργειες, όπως προμήθεια και διανομή ναρκωτικών και όπλων, ξέπλυμα χρήματος και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ έχουν συλληφθεί περισσότερα από 60 άτομα στο πλαίσιο της επιχείρησης Venetic.

Περισσότερα σε Ειδήσεις