Θεσσαλονίκη: Χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού στο δημαρχιακό μέγαρο

Χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού διαθέτει από σήμερα το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου κάθε μητέρα -εργαζόμενη ή επισκέπτρια του κτιρίου- θα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό της σε συνθήκες ιδιωτικότητας.

Ο νέος χώρος που διαμορφώθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση Α.Ε» παραραδόθηκε σε χρήση παρουσία του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο κ.Ζέρβας υπογράμμισε σε δηλώσεις του, πως ο δήμος δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του απέναντι στις μητέρες και πρόσθεσε την προϋπάρχουσα ανάγκη για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής γωνιάς τόσο για τις εργαζόμενες όσο και για τις επισκέπτριες του κτιρίου που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου «Αναγέννηση» Αργυρή Βαγιωνά μετέφερε, μεταξύ άλλων, προσωπική της εμπειρία, λέγοντας ότι και η ίδια ως νέα μητέρα πριν από χρόνια είχε διαπιστώσει το πρόβλημα της έλλειψης αντίστοιχων χώρων.

Στην παράδοση παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο γενικός γραμματέας του δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος

Περισσότερα σε Ειδήσεις