ΠΟΕΔΗΝ: Πρόβλημα ο σκόπιμος εμβολιασμός στα νησιά με στόχο το μονοδοσικό εμβόλιο

Αυξάνεται ολοένα η επιθυμία πολλών να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο...διακαής πόθος πολλών, κυρίως Αθηναίων, να το πράξουν γρήγορα, τους οδηγεί στο να δηλώνουν ψευδή ταχυδρομικό κώδικα, να μεταβαίνουν σε νησιά και να λαμβάνουν μονοδοσικό εμβόλιο. Αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα στις μικρές μονάδες υγείας των νησιών, δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλοντα,  μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα για να εμβολιαστούν. Κλειδί στην όλη υπόθεση η μεταφορά του μονοδοσικού εμβολίου στα νησιά, ώστε να εμβολιαστούν άμεσα οι μόνιμοι κάτοικοί τους. Ωστόσο, φαίνεται πως το Ελληνικό δαιμόνιο δεν πεθαίνει ποτέ και δυστυχώς επιστρατεύεται και για ίδιον όφελος, παραγκωνίζοντας το κοινό καλό.

Η κατάσταση αυτή βάζει σύμφωνα με τον ίδιο επιπρόσθετο φόρτο στις ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές μονάδες των νησιών που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου. «Η λύση είναι να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις