Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στην Κω

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαΐου στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεδομένα αναφορικά με ανάρτηση-δημοσίευση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας. Διεξήχθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων κατά την οποία προσδιορίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ακολούθως, το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του ημεδαπού όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κινητό τηλέφωνο από το οποίο φέρεται να έγινε η επίμαχη δημοσίευση
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Φορητός σκληρός δίσκος

Επίσης, κατά την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο αρχεία (φωτογραφίες) πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις