Ο Δήμος Παιανίας δημιουργεί «πολυχώρο» στα Γλυκά Νερά

Έναν ανοιχτό «πολυχώρο» συνολικής έκτασης 2.398 τ.μ., στον οποίο θα υπάρχει πλατεία, παιδική χαρά, αλλά και υπαίθριο γυμναστήριο, θα αποκτήσουν τα Γλυκά Νερά, μετά την έγκριση από το «Πράσινο Ταμείο» του σχετικού έργου του Δήμου Παιανίας.

Το υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου θα διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου με πέντε διαδρόμους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί επίσης ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της παρακείμενης οδού θα δημιουργηθούν δέκα θέσεις στάθμευσης, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου, αλλά και των κατοίκων. Η ολοκλήρωση του έργου θα οδηγήσει στην πλήρη αναμόρφωση της περιοχής με τη δημιουργία και πεζοδρόμων, ενώ θα αποπερατωθούν οδικά έργα για την ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών και των οχημάτων.

«Δίνουμε επιτέλους στα Γλυκά Νερά εκείνο που δικαίως οι κάτοικοι διεκδικούσαν επί χρόνια, δηλαδή μια πραγματική πλατεία και επιπλέον έναν υπαίθριο πολυχώρο, ο οποίος θα καλύπτει κάθε ανάγκη κάθε ηλικίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και προσέθεσε: «Δεν πρόκειται για ένα έργο μακέτα, αλλά για ένα έργο, το οποίο μετά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ξεκινά άμεσα, ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, σύγχρονου και ασφαλούς».

Περισσότερα σε Ειδήσεις