Θεσσαλία: Έφυγε στα 66 του χρόνια πρώην δήμαρχος

Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή ο Χρήστος Σινάνης, φεύγοντας στα 66 του χρόνια, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του, τις τρεις του κόρες κι ένα έργο πολυσχιδές, γνωστό στους συμπολίτες του στην Καλαμπάκα, για το οποίο θα τον μνημονεύουν με αγάπη. 

Ήταν γνωστή η μάχη που έδινε για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εδώ και καιρό, ωστόσο φίλοι και συγγενείς ήλπiζαν ως την τελευταία στιγμή πως ο πρώην δήμαρχος θα τα καταφέρει και θα επανέλθει στα δρώμενα της πόλης, το κοινωνικό γίγνεσθαι και την οικογένειά του. Εν τέλει, ο Χρήστος δεν τα κατάφερε και θα κηδευθεί σήμερα, Κυριακή, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της πόλης που τίμησε τόσο.

Ο τόπος τον γνώρισε για πρώτη φορά το 1994 όταν εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Διάβας. Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμπάκας με το Συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος. Το 2002 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα.

Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Β΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2002) καθώς επίσης και του Γ΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2007). Διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών  του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σταγών», υπηρετώντας πιστά τον πολιτισμό. Το 2014 είχε την τιμή να εκλεγεί στο αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις