Τρίκαλα: Συνελήφθησαν τέσσερις ποντικοί που ρήμαζαν επιχειρήσεις

Μεθοδευμένα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά χτυπούσαν τις τοπικές επιχειρήσεις οι τέσσερις κλέφτες. Στόχος τους οι τοπικές επιχειρήσεις, περιμετρικά του Δήμου. Τέσσερις, προς το παρόν, οι συλλήψεις ενώ οι έρευνες για τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν συνεχίζονται.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 06-02-2021 έως 02-05-2021 περιμετρικά της πόλης των Τρικάλων και στην ευρύτερη περιοχή της, οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μετέβησαν σε 3 επιχειρήσεις (θερμοκήπιο, εμπορίας αυτοκινήτων και φανοποιείο) όπου, αφού διέρρηξαν, κατά περίπτωση, βοηθητικό χώρο γραφείου, παράθυρο και πόρτα, εισήλθαν στο εσωτερικό τους και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, λίρες και κοσμήματα, καθώς και έναν καταλύτη αυτοκινήτου.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από αγρόκτημα ένα γεωργικό σκαπτικό μηχάνημα και μία μπαταρία.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικία, στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και στην κατοχή του ενός δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων και αντικειμένων (τροχοί κοπής, δραπανοκατσάβιδο, αλυσοπρίονο κ.α.), μέρος των οποίων αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ ερευνάται η προέλευση των υπόλοιπων.

Κατασχέθηκε επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μετακίνησή τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις