Μυτιλήνη: Γήπεδο 5χ5 γίνεται πρώην χώρος υποδοχής μεταναστών

Από τόπος δράματος και ανοιχτών πληγών γίνεται χώρος αναψυχής και άθλησης ο πρώην χώρος «Stage 2» στην Σκάλα Συκαμνιάς, στη Μυτιλήνη. Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη μετά από αίτηση του δήμου Δυτικής Λέσβου χρηματοδοτείται με 90.000 ευρώ η κατασκευή γηπέδου 5χ5, εκεί που κάποτε γραφόταν το ανθρώπινο δράμα.

Το «Stage 2» είχε κλείσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου την Κυριακή 1 Μαρτίου του 2020 πυρπολήθηκε στη διάρκεια γεγονότων που είχαν συμβεί στη Λέσβο εναντίον της λειτουργίας δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ο χώρος αυτός αποφασίστηκε να μετατραπεί σε γήπεδο 5Χ5 για τις ανάγκες των παιδιών και των νέων της περιοχής.

«Είναι έτοιμη η μελέτη και πάμε για δημοπράτηση του έργου. Να κλείνουμε μια μια και τις πληγές του παρελθόντος» ανέφερε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ταξιάρχης Βέρρος. Σε ανάλογο ύφος μίλησε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, λέγοντας: «Η χρηματοδότηση της μετατροπής ενός χώρου που ταυτίστηκε με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος σε χώρο χαράς και άθλησης για τη νεολαία της περιοχής πέραν της ουσίας έχει και ένα απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα. Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση της επαναφοράς των νησιών και των νησιωτών στην κανονικότητα και την ομορφιά της ζωής τους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις