Τσαβούσογλου - Κομοτηνή: Τα «Tweets» περί τούρκικων μειονοτήτων στη Θράκη

Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ αναμένεται αύριο να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά και τον Έλληνα ομόλογο του στην Αθήνα

«Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της ‘τουρκικής μειονότητας’», έγραψε σε νέα ανάρτηση τους στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία από την Κομοτηνή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια, βρίσκεται στην Κομοτηνή για ιδιωτική επίσκεψη. Ο κ. Τσαβούσογλου ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή.

Τσαβούσογλου: «Πηγαίνω στην Ελλάδα με θετική ατζέντα» 

Στις 11 .15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου έμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής "Τζελάλ Μπαγιάρ" όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.

Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θαμνά, εξω από την κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ ΠΕΞ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία δήλωσε «Πηγαίνω στην Ελλάδα με θετική ατζέντα» , αλλά με το που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για συναντήσεις με μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας».

#BatıTrakya’da ilk olarak #Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve #İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yle görüştük.

Müftülerimizin çalışmaları, Türk Azınlığın birlik ve beraberliğinin korunması ve güçlendirilmesine büyük katkı sağlıyor.@muftu_iserif @muftu_ahmetmete pic.twitter.com/ccxa8wAyom

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) May 30, 2021

Περισσότερα σε Ειδήσεις