Πολωνία: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 12 - 15 ετών

Τους 12-15 ετών εμβολιάζει η Πολωνία
Pixabay

Μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα εμβολιάσει την ηλικιακή ομάδα 12 - 15 ετών και επιπλέον θα υιοθετήσει το νεοπαγές Πιστοποιητικό εμβολιασμού, γίνεται από τις 7 του μηνός η Πολωνία. 

Η χώρα θα προσφέρει από τις 7 Ιουνίου εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, που θα κάνει τα ταξίδια ευκολότερα, δήλωσαν σήμερα υπουργοί. Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτή. 

Αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 12 έως 15 ετών, μίλησε ο  Μιχάλ Ντβόρτσικ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας. Δήλωσε τα εξής: «Λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της σύστασης του Ιατρικού Συμβουλίου, πήραμε την απόφαση ότι από τις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια μαθητές»

Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι δήλωσε επίσης ότι από σήμερα η Πολωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΕ για ένα πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια μέσα στην Ένωση. Η Πολωνία καθίσταται έτσι μία από τις επτά πρώτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει επισήμως την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο πολωνός υπουργός. «Η Πολωνία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα μπορέσουν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά για να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες τους από την 1η Ιουνίου», δήλωσε ο Νιτζίλσκι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις