Τρίκαλα: Δεν έγινε πραγματικότητα το όνειρο προσφυγόπουλου

Απορρίφθηκε το άσυλο για πρόσφυγες στα Τρίκαλα
Pixabay

Ένα ιδιαίτερο και σίγουρα συγκινητικό περιστατικό είχε συμβεί κατά την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Τρίκαλα. Ένα μικρό παιδί, είχε επιτραπεί να τον πλησιάσει και να του ζητήσει, με απίστευτο θάρρος, να παραμείνει το ίδιο και η οικογένειά του στα Τρίκαλα, όπου ήδη για χρόνια διέμεναν, ουσιαστικά ζητώντας του προσφυγικό άσυλο. 

Μετά από μερικές ημέρες από το πρωθυπουργικό γραφείο έφτασε στα Τρίκαλα το μήνυμα ότι το αίτημα του παιδιού έχει δρομολογηθεί και ουσιαστικά το λόγο πλέον είχε η Επιτροπή Ασύλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εν τέλει, το Συμβούλιο απεφάνθη αλλά απεφάνθη αρνητικά σχετικά με το αίτημα του παιδιού και της οικογενείας του. 

Η Επιτροπή έκρινε ότι η οικογένεια δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και ότι δεν δικαιούται προσφυγικής παραμονής, παρά το γεγονός ότι οι γονείς με τα τρία παιδιά τους, Κουρδικής καταγωγης από το ΙΡΑΚ , έμεναν στα Τρίκαλα 4 χρόνια. Ετσι, η Σάντα , ο Μωχάμεντ και ο Γιώργος σταμάτησαν το σχολείο που πήγαιναν στα Τρίκαλα και έφυγαν με τους γονείς τους. 

Πλέον, αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν μια παρέμβαση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ως μια πράξη σεβασμού ή, αν θέλετε, ως μια μικρή ανταμοιβή σε ένα παιδάκι που είχε το θάρρος να μιλήσει ευθέως και να διεκδικήσει αυτό που διακαώς επιθυμούσε...

Περισσότερα σε Ειδήσεις