Αγρίνιο - Κορονοϊός: Έρευνες για την 100% θνητότητα στις ΜΕΘ

ΜΕΘ κορονοϊού
(EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)

Έρευνες αναμένεται να διεξαχθούν στο νοσοκομείο Αγρινίου μετά τις αποκαλύψεις για ποσοστά 100% θνητότητας ασθενών που νοσηλευόντουσαν στις ΜΕΘ covid από τον Νοέμβριο. Ειδικότερα, επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Κώστας Μπακόπουλος, νευροχειρουργός, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας στη «Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Είναι και δικό μας ερώτημα. Ψάχνουμε σε βάθος για να βρούμε τις αιτίες. Είναι δεδομένο ότι οι μονάδες covid έχουν υψηλό ποσοστό θνητότητας, αλλά όχι 100%. Να βρούμε τις πραγματικές απαντήσεις. Αυτό είναι κάτι που εξελίσσεται σταδιακά. Από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα που έχουμε ένα αξιόπιστο δείγμα ασθενών και χρήζει διερεύνησης. Είναι 40 ασθενείς και επέζησε ένας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν πως διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις» και ζητούνται εξηγήσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου για τους χειρισμούς της ενώ μεγάλη φέρεται να είναι η δυσαρέσκεια στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μπακόπουλος συμπλήρωσε για τις καταγγελίες λέγοντας πως: «Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ικανοποιητικό, στο ιατρικό υπάρχει πρόβλημα επάρκειας. Η μονάδα είναι εξειδικευμένη. Οι γιατροί έχουν διετή εξειδίκευση για να είναι εντατικολόγοι. Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό οι εμβολιασμένοι είναι 98%. Όσον αφορά το νοσηλευτικό είμαστε στο 50%».

Αξίζει να σημειωθεί πως η 6η ΥΠΕ τόνισε σχετικά με τις καταγγελίες πως σε «κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις