Πράσινο πιστοποιητικό: Βουλή και Ευρωβουλή ψηφίζουν σχετικά

 Βουλή κι Ευρωβουλή ψηφίζουν το Πράσινο Πιστοποιητικό
EUROKINISSI

Βουλή των Ελλήνων και Ευρωβουλή ξεκινούν σήμερα τη συζήτηση και την ψηφοφορία, η κάθε μία ξεχωριστά, ώστε να μπορεί το λεγόμενο Πράσινο Πιστοποιητικό να αποτελεί πραγματικότητα για τα ταξίδια Ελλήνων και Ευρωπαίων, από την πρώτη Ιουλίου. Η Ελλάδα θα ανήκει στις έξι πρώτες χώρες που θα εφαρμόσουν στην πράξη τη συγκεκριμένη πιστοποίηση και διαδικασία. 

Ξεκινώντας από τα της Ελληνικής Βουλής, το κυριότερο ζήτημα που αναμένεται να λυθεί είναι η ανησυχία των διαφωνούντων κομμάτων περί διασφάλισης των  προσωπικών δεδομένων, με την κυβέρνηση να απαντά ότι πρόκειται για «εναλλακτική και γρήγορη λύση μετακίνησης των πολιτών, με απόλυτη κατοχύρωση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, με τη συνεργασία και της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων».

Την ίδια στιγμή, σήμερα ξεκινούν και οι σχετικές διαδικασίες στην Ευρωβουλή. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και την πορτογαλική προεδρία και το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Απότοκος θα είναι ένα κοινό πλαίσιο το οποίο θα διευκολύνει όλες τις μετακινήσεις εντός Ευρώπης, για όσους τηρούν τις απαιτούμενες συνθήκες. Το πνεύμα της ενέργειας μεταδίδει η ανακοίνωση του Κοινοβουλίου της Ευρώπης που, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή επιπλέον ταξιδιωτικών περιορισμών όπως η καραντίνα, η απομόνωση ή η διενέργεια ελέγχων εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις