Σταματά η δωρεάν διάθεση self tests στις 19 Ιουνίου - τι λέει ο Π.Φ.Σ.

Σταματά η δωρεάν διάθεση των self tests
Pexels

Το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self tests από τις 19 Ιουνίου ανακοίνωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αλλά και δια στόματος του μέλους του Δ.Σ. του, Θανάση Παπαθανάση. 

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης, ο Σύλλογος πήρε την απόφαση να επεκτείνει τη δωρεάν διανομή των tests μέχρι τις 19 του μηνός, όπως είχε εξ' αρχής συμφωνηθεί με την κυβέρνηση. Υπενθύμισε δε πως η συμφωνία με την κυβέρνηση λήγει προς τα τέλη του μηνός. 

Οι ενέργειες που θα γίνουν σχετικά με την προμήθεια των tests από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και τα αδιάθετα αποθέματα περιγράφονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και αναφέρει τα εξής: 

«To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων .

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις