Λαμία Ξυλοδαρμός: Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα φιλοξενηθεί το 6χρονο αγόρι

Στο Χαμόγελο του Παιδιού το παιδάκι από Λαμία
EUROKINISSI

Σε καλή κατάσταση είναι η υγεία του 6χρονου αγοριού από τη Λαμία που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τη μητέρα του το περασμένο Σάββατο. Το μικρό αγόρι γλίτωσε από τα χέρια της μητέρας του μετά την παρέμβαση της μεγαλύτερης ξαδέλφης του που έμενε στο ίδιο σπίτι.

Νωρίτερα σήμερα, ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega μετέδωσε πως το παιδί θα φιλοξενηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει.  Υπενθυμίζουμε πως ο 6χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα, στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου το πήγε ο πατέρας του.  Το παιδί θα περάσει από ιατροδικαστικό έλεγχο και ο εισαγγελέας της Λαμίας μαζί με τους κοινωνικούς λειτουργούς θα αποφασίσουν για το μέλλον του. Σύμφωνα με τους γείτονες, η οικογένεια είναι «προβληματική» και έχει άλλα παιδιά, κάποια εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες.

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου θα φιλοξενηθεί το μικρό αγόρι.

«Στις 27/9/20 λάβαμε ενημέρωση για τη μητέρα και τα εμφανή σημάδια του ξυλοδαρμού στο παιδί και η υπόθεση διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Τότε δεν έγινε τίποτα. Έγινε το περιστατικό με το νοσοκομείο και τώρα φτάσαμε εδώ. Έγινε το δικαστήριο, όπου και αποφασίστηκε να έρθει το παιδί στο "Χαμόγελο του Παιδιού" μέχρι να αποφανθούν ποιο θα είναι το μέλλον του. Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από έναν θείο του, εύχομαι να πάει καλά για να είναι στο οικογενειακό περιβάλλον το παιδί. Θα πάρουμε το παιδί τις επόμενες ημέρες που θα τελειώσουν οι εξετάσεις του και θα του δώσουμε την αγκαλιά που ξέρουμε, μέχρι να δούμε τι θα γίνει» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Λαμβάνουμε περισσότερες κλήσεις τον τελευταίο καιρό και για βία μεταξύ ανηλίκων. Θέλουμε εκπαιδευμένους αστυνομικούς και θέλουμε και την κοινωνία να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας. Αν το διπλανό παιδί έχει πρόβλημα, μετά θα έρθει και το δικό μας παιδί. Φοβάμαι μη γίνει συνήθεια και θεωρούμε την κακοποίηση ενός παιδιού μια κατάσταση νορμάλ» πρόσθεσε. «Έχει διαταχθεί ψυχιατρική εκτίμηση για τη μητέρα. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ένας άνθρωπος που έχει ένα πλασματάκι μπορεί να το βασανίζει» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις