Νοσοκομεία θνητότητας: Σιγήν ιχθύος από τους Διοικητές

NOSOKOMEIO KERKYRAS
CORFU TV

Μετά το νοσοκομείο Αγρινίου και την σχεδόν 100% θνητότητα που εντοπίστηκε στην ΜΕΘ covid του  και την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου ,  δύο ακόμα περιφερειακά νοσοκομεία αναφέρονται σε  δημοσιεύματα για σημαντικά  ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ Covid που ανήκουν σε αυτά. Πρόκειται για το νοσοκομείο Κέρκυρας και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Το θολό τοπίο που αρχίζει να αναδύεται για την κατάσταση στα περιφερειακά νοσοκομεία της Ελλάδας μέσα στην πανδημία ενισχύεται από δημοσιεύματα που αναφέρουν τρομακτικά ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων Κέρκυρας και Πύργου. 

Τα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά  για ποσοστό θνητότητας που έφθασε το 100% στην ΜΕΘ Covid της Κέρκυρας. Για το Νοσοκομείο Πύργου αναφέρεται ότι 34 στους 35 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Από αυτούς οι πληροφορίες των δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι οι 30 ασθενείς  κατέληξαν στην ΜΕΘ και οι 4 στην απλή κλινική του νοσοκομείου λίγα 24ωρα μετά την έξοδό τους από τη ΜΕΘ.

NOSOKOMEIO PYRGOU
EFSYN

Το kedenews επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Κέρκυρας και μας ενημέρωσαν ότι ο Διοικητής βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας . Πηγές το νοσοκομείου πρόσθεσαν επίσης ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας με το νομικό της τμήμα εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον αυτών των δημοσιευμάτων , ώστε να αποδείξει την ανακρίβειά τους. Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Πηγές του νοσοκομείου  Κέρκυρας  ανέφεραν επίσης οτι  οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ και είχαν διαπιστωθεί με κορονοϊό, από την αρχή της πανδημίας είναι συνολικά 18.
Δύο από αυτούς, την πρώτη περίοδο της πανδημίας, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς καθώς εκείνη την περίοδο το νοσοκομείο του νησιού δεν μπορούσε να δεχτεί ασθενείς με covid.
Eπίσης, τρεις από αυτούς που είχαν εισαχθεί στη ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Ενώ ένας είναι ο ασθενής που βρίσκεται νοσηλευόμενος αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ.
Ακόμη, τρεις από τους ασθενείς απεβίωσαν από τελικό στάδιο ανίατων ασθενειών και δεν είχε καμία σχέση ο θάνατός τους με τον ιό. Απλώς είχε διαπιστωθεί ότι είχαν κολλήσει και τον κορονοϊό.
Οι τρεις αυτοί θάνατοι οφείλονταν κυρίως σε μεταστατικούς καρκίνους τελικού σταδίου.

Σε επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε με το νοσοκομείο Πύργου δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσουμε  τον Διοικητή , ο οποίος όπως μας είπαν βρίσκεται σε άδεια. Όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου Κέρκυρας έτσι και στην περίπτωση του νοσοκομείου Πύργου δεν υπάρχει  καμία  επίσημη ανακοίνωση που να αντικρούει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υψηλή θνητότητα στις μονάδες covid που ανήκουν σε αυτά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις