Έξαλλος ο Γιώργος Πατούλης με τις τοποθετήσεις αφισών στην Αττική

Γιώργος Πατούλης με μάσκα
EUROKINISSI

Την οργή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη προκάλεσαν οι παράνομες τοποθετήσεις αφισών στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πατούλης εκφράζει  τον εκνευρισμό του. Με ανάρτησή του στο facebook, πέρσι τον Φεβρουάριο είχε εξαπολύσει επίθεση στον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, γιατί όπως ανέφερε  γέμισε  το λεκανοπέδιο με παράνομη αφισοκόλληση για να διαφημίσει την ομιλία του. Χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης  είχε γράψει «Είναι ντροπή πρώην Πρωθυπουργός να κουρελιάζει τους νόμους και να ρισκάρει την ασφάλεια των οδηγών».

Πατούλης για αφίσες ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: Twitter

Η Περιφέρεια ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για την αποξήλωση των αφισών 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

"Τις τελευταίες ημέρες, για μια ακόμη φορά γίνεται στόχος το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, το οποίο έχει κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες αφίσες που έχουν παράνομα τοποθετήσει συγκεκριμένα κόμματα και οργανώσεις, για να προβάλλουν με τον παρωχημένο αυτόν τρόπο, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τις επόμενες ημέρες.

Η αφισορύπανση που προκαλείται, επηρεάζει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αισθητική των πόλεων μας. Μάλιστα αυτά τα φαινόμενα διαπιστώνονται στις ημέρες μας που υπάρχουν σύγχρονα μέσα προβολής δράσεων και εκδηλώσεων χωρίς να προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος. 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναγκαστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές της, να ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων, για να απαλλάξει τους δρόμους του κεντρικού οδικού δικτύου της από τη ρύπανση που προκαλεί η παράνομη αφισοκόλληση. Όμως αυτόν τον αγώνα δε μπορούμε να τον δίνουμε διαρκώς μόνοι μας, ξοδεύοντας πολύτιμους πόρους  που θα έπρεπε να διοχετεύουμε σε χρήσιμα για τους πολίτες έργα. 

Για το λόγο αυτό:

  • Καλούμε καταρχήν τις αρμόδιες κρατικές αρχές να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπεται σε περιπτώσεις αφισορύπανσης.
  • Ζητάμε από εκείνους που έχουν προχωρήσει στην παράνομη τοποθέτηση των αφισών να μεριμνήσουν άμεσα για την αποξήλωσή τους.
  • Απαιτούμε από όλα τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου να απέχουν από παράνομες δράσεις, που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους που τα ίδια ψήφισαν στη Βουλή.
  • Ζητούμε από όλους να σεβαστούν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής και την εικόνα των πόλεων μας.

Είναι ζήτημα Ευθύνης και Δημοκρατίας ο έμπρακτος σεβασμός στους νόμους του Κράτους, στη ζωή και στο περιβάλλον."

Περισσότερα σε Ειδήσεις