Βουλή: Πολλές οι φωνές που αντιτάσσονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Φωνές αντίδρασης εντός Βουλής
EUROKINISSI

Πολλές, όπως φάνηκε, είναι οι φωνές που αντιτάσσονται στο νέο νομοσχέδιο περί των εργασιακών, που βρίσκεται υπό συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.  Ανοικτά μίλησαν και διαμαρτυρήθηκαν εκπρόσωποι εργαζομένων και επιχειρηματιών, ενώπιων της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ασχολείται με το νέο νομοσχέδιο. Κοινός τόπος των δηλώσεων είναι πως το νέο νομοσχέδιο δείχνει να μην έχει επαφή με την εργασιακή πραγματικότητα και σίγουρα θεωρείται πως δεν την εξυπηρετεί. 

Χαρακτηριστική προς αυτή τη κατεύθυνση ήταν η τοποθέτηση της υπεύθυνης του τομέα απασχόλησης του ΣΕΒ, Κατερίνα Δασκαλάκη η οποία δήλωσε πως το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων. «Αξιοποιεί το ευέλικτο σύστημα απασχόλησης, με τρόπο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες πρακτικές», είπε.

«Είναι ένα πολυνομοσχέδιο που αφήνει τους συντριπτικά περισσότερους δυσαρεστημένους», ανάφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαδάς σημειώνοντας πως έχει πολλές ασάφειες και χτυπά τον πυρήνα του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

«Το νομοσχέδιο έρχεται να απορρυθμίσει το Εργατικό Δίκαιο και την αγορά εργασίας και δεν αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης», σημείωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη να προσθέτει: «με τις νέες διατάξεις δημιουργείται μια εργασιακή ζούγκλα κι ένας εργαζόμενος "λάστιχο" που δεν θα έχει ωράριο, ούτε θα έχει ελεύθερες Κυριακές». Όπως σημείωσε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αποδυναμώνεται η συλλογική αυτονομία και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με πιο σκληρό τρόπο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, Γιώργος Μυλωνάς, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο προστασίας της εργοδοσίας και του ΣΕΒ που υμνεί την ατομικότητα και «μισεί» τις συλλογικότητες.
 

Περισσότερα σε Ειδήσεις