Χαρδαλιάς: Επιστρέφει η μουσική, ανοίγει το ωράριο κυκλοφορίας

Χαλάρωση μέτρων ιού
EUROKINISSI

Ευχάριστα τα νέα που προκύπτουν από τις σημερινές ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη σημερινή ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας, σχετικά με την πανδημία. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε, εν συντομία τα εξής: 

Ο υφυπουργός τόνισε έτσι πως:

  • Από Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων.

 

  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1.30 και θα ισχύει ως τις 05.00 το πρωί όπως ισχύσει σήμερα. Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά

 

  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες. Όπως είπε, οι αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου.

 

  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.

 

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου:

 

  • από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, στο 70% σε χώρους ως 5.000 θέσεων,

 

  • σε 65% όταν είναι δυναμικότητας ως 15.000 θέσεις και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.

 

Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου το όριο ατόμων σε δεξιώσεις είναι τα 300 άτομα, αντί 100 που έχει οριστεί ως σήμερα.

Τέλος αποφασίστηκε η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.
 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις