Αμυράς: Υπογειοποιούνται καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική

Αμυράς για υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ
EUROKINISSI

Για το έργο της υπογειοποίησης ζωτικών καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς. 

Μίλησε σχετικά με το συνολικό σχεδιασμό που υλοποιεί το υπουργείο, τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και σχετικά με τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, προστατεύοντας τα ζωτικής σημασίας καλώδια από τις καιρικές συνθήκες και ανεβάζοντας, με αυτό τον τρόπο, την αξιοπιστία του δικτύου και εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή ενέργειας. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Αμυράς είπε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε την υπογειοποίηση στις εξής περιοχές: Θρακομακεδόνες, Αχαρναί, Καματερό, Χαϊδάρι, Φυλή, Πετρούπολη, Ίλιον, Βύρωνα, Νέα Μάκρη, Πεντέλη και Ωρωπό. Επίσης, σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις από τα κατά τόπους δασαρχεία και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις αλλά και ικανοποιηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στους δήμους, «ξεκινούν άμεσα τα αντίστοιχα έργα υπογειοποίησης εναερίων καλωδίων σε Μάνδρα, Μέγαρα, Παιανία, Κορωπί, Καισαριανή, Νίκαια και Γλυφάδα».

Παράλληλα, ο υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι έως το 2025 θα έχει υλοποιηθεί η υπογειοποίηση 2.250 χλμ δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και πως το 30% εξ αυτών θα αφορά σε περιοχές της Αττικής. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις