Εμβόλιο AstraZeneca - 34χρονη: Βελτιώνεται η υγεία της

Βελτιώνεται η υγεία της 34χρονης στον Πύργο
EUROKINISSI

Αισιοδοξία επικρατεί για την 34χρονη από τον Πύργο που νοσηλεύεται με αιμορραγικό επεισόδιο και θρόμβωση στο «Τζάνειο» αφότου είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca. Συγκεκριμένα, η γυναίκα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Παρόλο που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη, η κατάστασή της όλο και καλυτερεύει, με τους γιατρούς της να εκτιμούν πως έχει κερδίσει τη μάχη. Η 34χρονη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου το Σάββατο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η 34χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της. Οι γιατροί τη χειρούργησαν, με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου να τονίζει πως η επέμβαση ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Η κίτρινη κάρτα της γυναίκας έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν τελικά η θρόμβωση σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, ενώ –σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Πύργου– η επιδείνωσή της ήταν τόσο ραγδαία, που αν και μπήκε περπατώντας, λίγα λεπτά αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση.

Δίπλα στην 34χρονη είναι οι γονείς της, που αγωνιούν και προσεύχονται σύντομα να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να σταθεί γερή ξανά στα πόδια της. Όσον αφορά τα αίτια του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αυτά ακόμα διερευνώνται και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου μαζί με τον ΕΟΦ έχουν εκδώσει τη σχετική κίτρινη κάρτα, ενώ φυσικά γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό της κοπέλας με το AstraZeneca ή όχι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις