Ζάκυνθος: Αλιευτικό συγκρούστηκε με καταμαράν

limeniko
protothema

Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με καταμαράν χθες το βράδι στη Ζάκυνθο με αποτέλεσμα να υπάρξουν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον ιδιοκτήτη του Α/Κ σκάφους ''ΒΡΑΧΟΣ'' Ν.Ζ. 118, ότι το εν λόγω σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον ανωτέρω, προσέκρουσε στο αγκυροβολημένο Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ σκάφος ''TARANGA'' σημαίας Γερμανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΕΡΙ'' ν. Ζακύνθου.

limeniko skafos
militaire

Έσπευσαν στο σημείο περιπολικό κια ιδιωτική λέμβος



Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μια ιδιωτική λέμβος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς κι ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν υλικές ζημιές στην πρύμνη του ανωτέρω Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ σκάφους και επιφανειακές εκδορές στο Α/Κ σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Το ''ΒΡΑΧΟΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στο λιμενίσκο ''ΚΕΡΙΟΥ'' ν. Ζακύνθου, όπου κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''TARANGA'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
 

Περισσότερα σε Ειδήσεις