Στεφανής: Εγκαινίασε το Περιφερειακό Κοινοτικό Ιατρείο Συρράκου

Εγκαίνια ιατρείου στο Συρράκο
EUROKINISSI

Σε μια χώρα όπου η περιφέρεια στερείται πολλών σημαντικών δομών, αναγκαίων για το δημόσιο καλό, όπως οι ικανές και επαρκείς μονάδες υγείας, τα εγκαίνια ενός σύγχρονου περιφερειακού ιατρείου, όπως αυτό στο ιστορικό Συρράκο Τζουμέρκων, είναι σίγουρα ένα γεγονός ελπιδοφόρο και αξιοσημείωτο. Ειδικότερα, την τελετή τίμησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τα εγκαίνια του ιατρείου αποτελούν την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην ιστορική κοινότητα Συρράκου. Στην τελετή, εκτός του ο υφυπουργού Εθνικής Άμυνας παρέστησαν ακόμα ο πρόεδρος της κοινότητας Συρράκου Βορείων Τζουμέρκων Γεώργιος Βαΐτσης και η Πρόεδρος της Axion Hellas Αίγλη Ζέλου. Η Axion Hellas ανέλαβε, εξ'ολοκλήρου, τη δαπάνη για την δημιουργία του Ιατρείου. 

Τα μηνύματα που έστειλε ο κ. Στεφανής, μετά την κατάθεση στεφάνου που έκανε στο μνημείο της Πλατείας Ηρώων, υπέρ των πεσόντων του ηρωικού χωριού, είναι σημαντικά και ελπιδοφόρα. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου το υγειονομικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται υπέρμετρα από την πανδημία του κορωνοϊού, η δωρεά της Axion Hellas αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία, καθώς εξασφαλίζει την υγεία και προάγει την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο των πολιτών. Η πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους κατακτητές θα αποτελεί πάντα ιερή παρακαταθήκη της ιστορικής μας κληρονομιάς, την οποία οφείλουμε να διατηρούμε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη, ως κορυφαίο παράδειγμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποτέλεια, αλλά και ως υπόδειγμα δύναμης ενός λαού που υπερασπίζεται την εθνική του κυριαρχία με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα». 

«Έχουμε μπει σε μια εποχή ανόδου και ευημερίας και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, με σκληρή δουλειά και με τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε θαύματα», κατέληξε. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις