Ηλιούπολη: Στη φάκα οι θρασύτατοι ανήλικοι ληστές

Στη φάκα οι ανήλικοι ληστές
Pexels

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον πολλά από τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων που είχε σπείρει τον τρόμο στους ανηλίκους των νοτίων προαστίων της Αθήνας. 

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο Βύρωνα επέφερε καρπούς, καθώς συνελήφθησαν οι ανήλικοι, αλλοδαποί κλέφτες, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών. Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της ληστρικής συμμορίας. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, είχαν συστήσει σπείρα που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας. Οι δράστες αναζητούσαν τα θύματά τους βραδινές ώρες και στοχοποιούσαν ανήλικους, ενώ αυτοί περπατούσαν.

Αμέσως μετά τους πλησίαζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό της θρασύτητας της συμμορίας, ήταν το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα μέλη της αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα πέντε ληστείες σε βάρος εννέα ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη. 

Με πλούσια τα εύρετρα από το εγκληματικό τους έργο στα χέρια των Αρχών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις