TUI Βρετανίας: Νέες ακυρώσεις τουριστικών πακέτων στην Ελλάδα

Τουρισμός, TUI Βρετανίας, Ελλάδα

Ακυρώσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών έως και τις 11 Ιουλίου ανακοίνωσε η TUI Βρετανίας, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει με τους προορισμούς και το σύστημα φωτεινού σηματοδότη της βρετανικής κυβέρνησης.

Τα περιοριστικά μέτρα από τη Βρετανία ισχύουν μέχρι τις 21 Ιουνίου. Ωστόσο, λόγω της ινδικής παράλλαξης είναι πολύ πιθανόν να πάρουν παράταση μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου…

Η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας-αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι. Οπότε, όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) επιτρέπει τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε υπό αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί. Βρισκόμαστε διαρκώς σε διαδικασία αναθεώρησης του προγράμματος διακοπών μας και ακυρώσεων σε συμφωνία με την κυβέρνηση κάθε τρεις εβδομάδες, με την επόμενη ενημέρωση να αναμένεται στις 24 Ιουνίου. Με όλους τους πελάτες μας θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν εάν υπάρξει αλλαγή στην κράτησή τους».

Ποιες περιοχές της χώρας αφορά

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο τουρ οπερέιτορ το Σάββατο, λόγω αβεβαιότητας αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις διακοπές στους ακόλουθους προορισμούς:

- Έως και 28 Ιουνίου: Ζάκυνθος

- Έως και 4 Ιουλίου: Χανιά, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Μύκονος, Πρέβεζα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση του τουρ οπερέιτορ

Όπως επισημαίνει ο τουρ οπερέιτορ, αυτό το καλοκαίρι επιδιώκουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές, επομένως σε όσους προορισμούς τα σύνορα είναι ανοικτά και το βρετανικό ΥΠΕΞ επιτρέπει τα ταξίδια, θα πραγματοποιήσουμε κανονικά τα προγράμματά μας.

Επανεξετάζουμε το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις της κυβέρνησης κάθε τρεις εβδομάδες, με την ερχόμενη να αναμένεται στις 24 Ιουνίου, επισημαίνει.

Στους ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων ή δυνατότητα αλλαγής κράτησης για μεταγενέστερη ημερομηνία ή εναλλακτικές διακοπές, και θα λάβουν κίνητρο κράτησης, πρόσθεσε ο τουρ οπερέιτορ.

TUI, τουρισμός, Ελλάδα

Περισσότερα σε Ειδήσεις