Ζάκυνθος – έγκλημα: Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

Ζάκυνθος, εγκληματικότητα, Κορφιάτης, επιστολή διαμαρτυρίας
EUROKINISSI

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό έστειλαν πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων της Ζακύνθου, προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για όσα παραβατικά συμβαίνουν στο νησί τους δυσφημώντας το. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «από το 2004 και μετά, ένα συνονθύλευμα αιρετών οι οποίοι καταχράστηκαν τα εκατομμύρια και την εμπιστοσύνη του ζακυνθινού λαού παραμένουν ακόμη και σήμερα, 17 ολόκληρα χρόνια μετά, εκτός φυλακής, καθώς τα δικαστήρια… αναβάλλονται το ένα πίσω απ’ το άλλο.

Από το 2009 και εντεύθεν, ένα τσούρμο εγκληματίες εμπρηστές που κατέκαψαν τα χωριά μας, απ’ άκρη σ’ άκρη, παραμένουν ακόμη και σήμερα, 12 ολόκληρα χρόνια μετά, εκτός φυλακής, έχοντας ήδη χαράξει ανεξίτηλα τα όρια του προς πώλησιν οικοπέδου των 14.500 στρεμμάτων, στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου. Από το 2014 και εντεύθεν, ένα μπουκέτο αετονύχηδες κομπιναδόροι, οι οποίοι μοίραζαν ένορκες βεβαιώσεις και ξεπούλησαν το βιος και τις περιουσίες μας στην Ανώνυμη Εταιρεία Pimana, με έδρα τις Παρθένους Νήσους, παραμένουν, επτά ολόκληρα χρόνια μετά, εκτός της τσιμπίδας του νόμου».

Οι κάτοικοι εξηγούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, «αλλά η κυριαρχία του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος σε όλους τους θεσμούς και φορείς της Ζακύνθου. Δηλαδή η κυριαρχία πάνω στη ζωή και στα όνειρά μας. Είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που έφαγαν, ξέσκισαν, ξεπούλησαν και πλούτισαν πάνω στις πλάτες του ζακυνθινού λαού να παριστάνουν σήμερα τους τιμητές και να διεκδικούν ή να κατέχουν αξιώματα; Είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που γελοιοποιήθηκαν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και βουλεύματα στα ελληνικά δικαστήρια να σας ζητούν να τους φτιάξετε Ανώνυμη Εταιρεία στο Ναυάγιο, την οποία ήδη έχουν βάλει στο χέρι; \

Είναι ποτέ δυνατόν να φθάνουν στο σημείο να δυσφημούν ένα ολόκληρο νησί, προβάλλοντας εικόνες και βίντεο από ατύχημα του 2017, με σκοπό να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας, με σκοπό την παράδοση της ζακυνθινής γης στις Παρθένους Νήσους και στο Κατάρ; Είναι ποτέ δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να ανέχονται τέσσερις “κυρίους” από τη Ζάκυνθο να εξευτελίζουν παγκοσμίως την πατρίδα μας για το ατομικό συμφέρον και τον άνομο πλουτισμό τους; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε προχθές ότι το κλειδί για την εξόντωση του οργανωμένου εγκλήματος είναι να ακολουθήσετε τα ίχνη του χρήματος. Κάντε το επιτέλους να τελειώνουμε!» καταλήγουν στην επιστολή τους, η οποία απευθύνεται επίσης και στους υπουργούς Κ. Τσιάρα, Γ. Γεραπετρίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, Ν. Χαρδαλιά, στον διευθυντή του Π.Γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη, στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στον εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις