ΥΕΘΑ: Εγκρίθηκε ερευνητικό πρόγραμμα για μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Νέο πρόγραμμα για drones ΥΕΘΑ
Pexels

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έρευνας για τα αμυντικά και εξοπλιστικά δεδομένα της χώρας εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η απόφαση έγκρισης του προγράμματος αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Με τίτλο «Low Observable Tactical Unmanned Air System-LOTUS», το καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα αφορά τη σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπου, καινοτόμου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους για αποστολές επιτήρησης σε τακτικό επίπεδο. 

Με την ίδια απόφαση, η σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία με συντονιστή την ελληνική εταιρεία Intracom Defense Single Member S.A.-IDE. Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκε o γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της σύμβασης του αναπτυξιακού προγράμματος «Low Observable Tactical Unmanned AirSystem-LOTUS» μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία Intracom Defense Single Member S.A.-IDE. 

Η πρόταση «LOTUS», με συνολικό προϋπολογισμό 9.698.195 ευρώ, θα λάβει χρηματοδότηση από την Ε.Ε. 8.779.380 ευρώ. Το υπολειπόμενο ποσό θα καλυφθεί, από κοινού, από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε ποσοστό 85% και 15%, αντίστοιχα, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 45 μηνών.  

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις