Απεργία: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την αγωγή Κεραμέως

Αποφασίζει σήμερα το Πρωτοδικείο για την απεργία
EUROKINISSI

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάζει κατεπειγόντως την αγωγή που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα. Η απόφαση αναμένεται να έχει εκδοθεί ως το βράδυ. 

Η Υπουργός, με την αγωγή της, έχει ζητήσει να κηρυχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ παράνομη και καταχρηστική. Υποχώρησαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στις Μεταφορές των Αθηνών, ανακοινώνοντας, εν τέλει, στάση εργασίας, αντί 24ωρης απεργίας, προκειμένου να μην διαταραχθεί η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα, Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών επαναβεβαίωσαν στο δικαστήριο ότι εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν: «Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπ.Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.
 

Περισσότερα σε Ειδήσεις