Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία: Στις 23 και 24 Ιουνίου στο Μετρό Συντάγματος

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας οργανώνει την Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό Συντάγματος στις 23 και 24 Ιουνίου. Στην ανακοίνωσή του το  ΕΚΕΑ αναφέρει: «Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων  που είχαν διακοπεί την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, η προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς να βρίσκεται με συνέπεια κοντά στον εθελοντή αιμοδότη, διοργανώνει καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, ένα χώρο που αποτελεί ευγενική παραχώρηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες επιβάτες όλων των ηλικιών που μετακινούνται καθημερινά με το μετρό, ενώ έχει συνδεθεί με αρκετές πρόσφατες επιτυχημένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Εθελοντική Αιμοδοσία
EKEA

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
  • χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716,  2132146726 και 2132146710, από σήμερα μέχρι και Τρίτη 22/6 και ώρες 09.00-15.00  (την Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, 21/6, δεν θα λειτουργήσουν τα τηλεφωνικά ραντεβού)

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις